Президентът Румен Радев прави колосална чистка, равносилна на военен преврат. Това

...
Президентът Румен Радев прави колосална чистка, равносилна на военен преврат. Това
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Радев прави колосална чистка, равносилна на военен преврат

Президентът Румен Радев прави колосална чистка, равносилна на боен прелом. Това разяснява във фейсбук някогашният му консултант Калоян Методиев.

Ето какво написа той:

“В страната се прави пълзящ боен прелом. От служебния кабинет влизат в институциите като Гестапо с подготвени описи и уволняват хора “. Това споделих по БТВ на 14 август 2022. А тогава беше единствено началото на служебните разправи на Радев. Прогнозата ми се удостовери. Но даже аз не съм си давал сметка за мащаба на чистката и репресиите реализирани от президента и кохортата му. Колосална замяна на хора. Хиляди фамилии. Хиляди, които нямат никакво отношение към провеждането на изборите, каквато е задачата на един длъжностен кабинет.

Тепърва стартират да излизат нови и нови данни. За 10 месеца са уволнени повече от 7000 души (7 % от цялата администрация) и са назначени повече. Бордовете са увеличени. Само в системата на ДКК е заменен 90 % от състава. Масова сеч в общественото министерство, икономическото, транспортното, земеделието, районното развиване, образованието, енергетиката, младежта и спорта… Такова нещо в никакъв случай не е било и никой не го е правил.

От неизбирано от никого служебно държавно управление за 10 месеца. Нищо не трогна Радев. Страхливият човек е озлобен и злопаметен. Нито даже отчетът на ОССЕ, че се намесва в изборите посредством непозволени уволнения и акции. Нито човешките ориси. Нито кадровата му отпадналост, която рефлектира върху срутени резултати на държавните предприятия та чак до рухналната по време на служебния му кабинет южна граница.

Трябва да се търси лична отговорност за нарушаването на Конституцията, законите, традицията и европейската процедура. А тези 7000 хиляди души да търсят правата си по правосъден ред. В същото изявление ги приканих да употребяват всички законови средства да оказват опозиция, да не се подчиняват, тъй като правото е на тяхна страна. Президентът мина всевъзможни граници с това, което аргументи на България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР